понедельник, 9 мая 2011 г.

Модуль 1. Рефлексія.

Шановні колеги! Сьогодні ми визначилися із темою нашого проекту і підготували буклет учителя.  Якими ви побачили переваги методу проектів? Як метод проектів допомагає розвивати в учнів якості ХХІ століття? Чи можна за допомогою методу проектів підвищити якість навчання?  Дякую за обговорення

14 комментариев:

  1. Учні, які беруть участь у роботі над проектами, беруть на себе відповідальність за власне навчання більш осмислено в порівнянні з традиційними методами навчальної діяльності. У результаті поліпшується якість навчання.

    ОтветитьУдалить
  2. Метод проектів - педагогічна технологія, зорієнтована не на інтеграцію фактичних знань, а на їх застосування і набуття нових (часто шляхом самоосвіти. Він створює умови для творчої самореалізації учнів, підвищує мотивацію для отримання знань, сприяє розвитку їхніх інтелектуальних здібностей.

    ОтветитьУдалить
  3. Проектна діяльність учнів вчить їх самостійно вирішувати проблеми, вагомі для їхнього віку та отримувати конкретні результати, застосовувати знання та вміння, що спираються на досягненнях дітей. Метод проектів розвиває незалежність, здатність робити вибір та діяти самостійно.

    ОтветитьУдалить
  4. Підвищується інтерес до навчання!!!
    Досягається більш глибоке засвоєння матеріалу.
    Дізнався багато нового! :)

    ОтветитьУдалить
  5. Творчій + особистісний підхід до навчання. Це є головним в усьому процесі навчання. Нажаль для використання такого способу навчання потрібно дуже багато часу, бажання самого учня, технічні можливості.
    Якість навчання залежить від багатьох факторів, один із яких є проектна діяльність.

    ОтветитьУдалить
  6. Галина: Метод проектів сприяє розвитку адекватної самооцінки, формуванню позитивної Я-концепціїї, розвитку комунікативної й інформаційної компетентності, виконанню профорієнтаційних завдань.
    Мене дуже вразило обговорення піраміди Блюма!!!

    ОтветитьУдалить
  7. Наталія: проектна діяльність дає учням можливість самостійно та творчо вирішувати питання , які виникли в процесі та шукати ефективні підходи для їх вирішення.

    ОтветитьУдалить
  8. робота подобається дітям тому, що є проблема, але не існує готової відповіді; що можна і потрібно помилятися; що учні самостійно приймають рішення, мають можливість обговорювати свої ідеї; можна переконатися в спроможності одержати успішний результат

    ОтветитьУдалить
  9. Галина: повышается интерес к учебе и качество усвоения, усиливается мотивация учебы,- дети учатся применять свои знания на практике

    ОтветитьУдалить
  10. Наталія:За допомогою методу проектів учні можуть самостійно та творчо працювати над темою самого проекта,можуть працювати в групах,дізнатися багато цікавого та нового.

    ОтветитьУдалить
  11. Удоденко В.В :
    Метод проектів - ефективна технологія навчання

    ОтветитьУдалить
  12. Метод проектів - технологія, що основана на творчості

    ОтветитьУдалить
  13. Метод проектів дозволяє учням поглибити свої знання з тої чи іншої теми, а не "хопати верхівки" даного питання

    ОтветитьУдалить