воскресенье, 22 мая 2011 г.

Модуль 3. Рефлексія.


Проаналізуйте, як матеріали модулю допомогли Вам планувати проект.

• Як можна використовувати Інтернет для підтримки навчання ?

• Як можна переконатися, що Інтернет використовується безпечно і відповідально?
 Подумайте, як знання, що ви отримали в цьому модулі  вплинуть на Вашу подальшу роботу і на якість навчання ваших учнів. Напишіть, будь-ласка свої роздуми, питання і сумніви. 

7 комментариев:

  1. Наталія:"Выбор средств общения в сети Интернет"
    Інтернет дуже вважлива річ в нашому суспільству,тому його використання є важливою та невідємною частиною в навчанні ,тому є вважаю що використання інтернету на уроках потрібне і доречне.Використовувати інтернет не лише на уроках інформатики ,а й проводити уроки з комп'ютеною підтримкою та більше задіювати дітей до проектної діяльності.
    Багато нового та цікавого дізналась,тепер буду використовувати в своїй роботі та роботі з дітьми.

    ОтветитьУдалить
  2. Використання Інтернет ресурсів для підтримки навчання надає широких можливостей: це і додаткова інформація, це і цікава інформація, це і фото, аудіо та відео матеріали...
    За діями дітей на комп'ютері можна слідкуваити з допомогою програми «Батьківський контроль».
    В Windows 7 можна встановлювати обмеження на використання дітьми комп'ютера і підвищити їх безпеку в Інтернеті, не контролюючи кожну іх дію особисто.
    Функція батьківського контролю дозволяє обмежувати години роботи дітей на комп'ютері, а також встановлювати перелік доступних їм програм и комп'ютернbх игор.
    Щоб підвищити безпеку дітей в Інтернеті, завантажте Сімейну безпеку Windows Live.Ця безкоштовна програма допоможе вам управляти списком веб-сайтів, які доступні вашим дітям, також контактів, з якими вони можуть спілкуватися в мережі. Вона також надає корисні і прості у вивченні звіти про їх дії в Інтернеті.
    Елена Александрова

    ОтветитьУдалить
  3. ірина: Я вважаю, сучасне навчання не можливо уявити без підтримки інтернет ресурсами: це додаткова цікава інформація, що сприяє розвитку пізнавальної активності учнів, різні фото-, відеоматеріали для уроків української мови та літератури (та інших предметів). Важко переконатися, що інтернет використовується безпечно і відповідально, як на мене, то тут тільки контроль батьків може посприяти розумному використанню інтернету, але батьки часто самі не мають можливості або певного досвіду

    ОтветитьУдалить
  4. Для беспечної роботи дітей в Інтернеті існують спеціальні програми, наприклад, КіберНяня (її недрлік - вона працює тільки під Explorer)

    ОтветитьУдалить
  5. Интернет может быть мощным инструментом для исследования, сотрудничества и общения для учеников.

    Правила соблюдения авторских прав описывают способы легального использования авторских материалов учителями и учащимися в учебной деятельности будут 100% полезны как мне так и ученикам.

    ОтветитьУдалить
  6. Сучасне життя без інтернету зараз неможливе. ЦЕ розуміють більшість людей, тут є інформація,яка потрібна, є можливість спілкування, є можливість для творчості і т.д. Тому для навчання мережа інтернет відіграє значну роль:спілкування, навчання (від відеоуроків, кнниг до інтерактивного навчання).
    Одночасно він є безпечний. Шкільний інтернет ще підлягає контролю, а вдома це питання (контроль можливий тільки збоку батьків,якщо вони компетентні).

    ОтветитьУдалить
  7. Галина.
    Моя улюблена старенька вчителька одного разу, коли я була ще студенткою, запитала:"Невже настане час, коли не можна буде зварити борщу без комп'ютера?" Пройшло 25 років і я вже не уявляю свого домашнього господарства без комп'ютера та Інтернету. А що ж говорити про навчання?! Без Інтернету воно не можливо. І проблема захисту дітей в Інтернеті сала дуже актуальною. Біда в тому, що жодна з програм для батьківського контролю на 100% не захищає дитину. Тому потрібна широка роз'яснювальна робота: з батьками та дітьми.

    ОтветитьУдалить